Kirsebærlaurbær

Kirsebærlaurbær “Rotundifolia” (Prunus laurocerasus “Rotundifolia”) er en stor, tæt busk, der er en af ​​de mest populære hækplanter i Europa. Denne laurbærhæk vokser meget hurtigt til en høj hæk med en ret uformel karakter. Og fordi kirsebærlaurbæret “Rotundifolia” er en stedsegrøn hækplante, vil denne plante beskytte dit privatliv hele året rundt. Laurbærbladet “Rotundifolia” er en plante med næsten kun fordele. Dens blanke løv giver en laurbærhæk et noget mere yndefuldt udseende end de fleste andre stedsegrønne hække, og det er ret let at vedligeholde for en hurtigt voksende hækplante. Og fordi kirsebærlaurbæren også vokser ret bredt, behøver du ikke mange planter pr. Lineær meter for at afgrænse grænsen for din have med en høj, synet tæt laurbærhæk.

Behagelig privatlivshæk

Enhver, der nogensinde har set en kirsebærlaurbær “Rotundifolia”, vil utvivlsomt have beundret dens smukke løv. Bladet af bugten “Rotundifolia” er aflangt og ovalt, så det er også svært at beskære en laurbærhæk i en formel form. I dette tilfælde betyder det slet ikke noget, for selv i den legende form, som kirsebærlaurbæret naturligt har, sikrer det, at din have er beskyttet mod udsigt. Faktisk anbefales det ikke at beskære en laurbærhæk for formelt, fordi du næppe kan gøre det uden at skade det smukke løv af planterne. Og du vil holde bladet intakt, fordi den blanke, friske grønne overside af bladene giver kirsebærlaurbæret ‘Rotundifolia’ det udseende, der giver det sin popularitet.

Plantning og pleje af kirsebærlaurbær “Rotundifolia”

En kirsebærlaurbær “Rotundifolia” vokser ret hurtigt. Hvert år vokser den mellem 30 og 60 centimeter højere. Du kan forvente, at en laurbærhæk beskæres et par gange om året, men det modsatte er sandt. Kirsebærlaurbæret “Rotundifolia” skal kun beskæres en gang om året, og dette gøres bedst om foråret eller efteråret. Hvis du føler, at din laurbærhæk er vokset for stor, kan du skære kirsebærlaurbæren “Rotundifolia” ned til en tomme eller så høj. Fordi den vokser så hurtigt, behøver du ikke vente længe, ​​før den er høj nok igen. Også med hensyn til jord er bugten “Rotundifolia” slet ikke en krævende plante. Det er bedre ikke at plante en laurbærhæk på en meget kalkholdig jord, men den vokser på enhver veldrænet jordtype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *